Nouvion materialen

Combineer en creëer zo uw unieke stoel of bank

Model, materiaal en kleur: combineer en kies uit wel duizenden mogelijkheden! Onze vele stofsoorten zijn verkrijgbaar in meer dan honderddertig kleuren. En de leersoorten in ruim 60 kleuren. Zo creëert u zelf de unieke stoel of bank voor uw leefkeuken of eetkamer.
Natuurlijk draagt ook een goede verzorging bij aan de levensduur van onze meubelen. Daarvoor adviseren wij u de specialistische onderhoudsproducten van LCK.

De afgebeelde leer- en stofsoorten zijn slechts een greep uit onze collectie. Meer informatie over onze stalen? Bel dan met onze klantenservice via 0413 – 277077 of vul het contactformulier in.

Leer: een product met karakter

Kiest u voor leer, dan kiest u voor een product met karakter. Want de natuurlijke oorsprong maakt elk meubelstuk uniek. Sommige soorten zijn zacht, andere juist steviger. En misschien ziet u nog plooien, insectenbeten of sporen van doornen en hoornstoten. Zo heeft elk van onze vijf leersoorten zijn eigen kenmerken.

Dit Zuid-Amerikaanse runderleer wordt na het looien en schuren geverfd met dekkende pigmentstoffen. Hierdoor ziet het er uniform uit en zijn de meeste natuurlijke beschadigingen zoals littekens weggewerkt.

Stoer, deze leersoort van exotische runderen. Want karakteristieke littekens, insectenbeten zijn nog goed zichtbaar. Door de open vezelstructuur kunnen het karakter en de kleur tijdens het productieproces een ander effect krijgen.

Een rijke leersoort die met de jaren van gebruik een prachtig doorleefd karakter krijgt. De buffelhuiden worden gelooid, vatgeverfd, gecorrigeerd, gefinisht en ten slotte handmatig gepolijst. De open vezelstructuur maakt dat de opname van verfstoffen per huiddeel kan verschillen. Sommige delen zijn daardoor wat ruwer of lichter dan andere.

Dit leer, gemaakt van de huiden van exotische waterbuffels, heeft een open vezelstructuur. Daardoor kunnen tijdens het productieproces kleurverschillen en nerfafwijkingen ontstaan. Dit en de finish met paraffine, olie en transparante verf geven deze leersoort zijn kenmerkende karakter.

Met dit Europese runderleer geeft u uw leefkeuken of eetkamer een natuurlijke look. Want bijvoorbeeld aders, insectenbeten en ook kleurnuances zijn nog goed te zien. Dit komt omdat het leer niet wordt geschuurd voordat het wordt afgewerkt met was, olie en transparante verf.

Hoogwaardige stoffen in alle kleuren

Van zijdezacht fluweel tot authentiek tweed. Onze stoelen en banken zijn verkrijgbaar in zes kwaliteitsstoffen. En altijd in uw favoriete kleur. U kiest niet alleen uit honderddertig tinten, u kunt deze ook nog met elkaar combineren. Een set totaal verschillende eetstoelen? Of een bank in meerdere kleurnuances? U zegt het maar.