Stoelen

Eetkamerstoelen voor comfortabel tafelen

Er zijn veel verschillende soorten eetkamerstoelen. Met of zonder armleuning, houten of metalen poot, leren of stoffen bekleding de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Naast dat een eetkamerstoel er stijlvol uit moet zien, blijven kwaliteit en comfort de belangrijkste aspecten. Of u nu een heerlijke lange avond gaat tafelen met vrienden/familie of een waardevol gesprek voert bij een goed glas wijn, op een comfortabele eetkamerstoel zult u nog meer genieten van deze momenten die er toe doen!

U voelt en ziet het meteen. Een meubel van Nouvion is het resultaat van vakmanschap en onze passie voor de mooiste natuurlijke materialen. Daarnaast haalt u ook een stukje natuur in huis waarvan u op aan kunt dat deze bij vervaardiging zo min mogelijk is belast.

 

Waar op te letten bij het kiezen van uw nieuwe eetkamerstoelen?

Allereerst kijkt u of de stoelen matchen bij uw eetkamertafel. Een eiken-, of notenhouten tafel is het makkelijkst te combineren én kan in veel woonstijlen worden toegepast. Voor een speelse uitstraling kunt u verschillende eetkamerstoelen combineren. Denk hierin aan kleur, materiaal en model. Wanneer u meer houdt van rust en eenheid kies dan voor één soort dezelfde eetkamerstoelen.

Daarnaast is het van belang dat uw eettafel stoelen qua zithoogte lekker zitten maar ook perfect passen bij uw eettafel. Dan heeft u de juiste zithouding en er is voldoende ruimte om aan te schuiven. Houdt hierbij rekening als u een stoel met armleuningen kiest. En gaat uw voorkeur uit naar een onderstel van staal, een  houten frame of heeft u liever wieltjes onder uw eetkamerstoel?

Welk materiaal kies ik voor mijn eettafel stoelen?

Gaat u voor leer of wilt u juist een mooie stof met een hoog aaibaarheidsgehalte? Wanneer uw woonstijl industrieel is dan zult u sneller kiezen voor een lederen zitting in bruin, grijs of zwart gecombineerd met een stalen onderstel. Is uw woonstijl landelijk of Scandinavisch dan is de trend momenteel een stoffen zitting met een houten frame, waarbij er voornamelijk lichtte kleuren worden gekozen. Maar ook onderhoud speelt ook een rol in uw keuze. Leer of een lederlook zorgt voor een meer luxe uitstraling en is makkelijk schoon te houden tegenover stof dat zorgt voor meer warmte, maar wel moeilijker te onderhouden is.

Met wel 7 verschillende leersoorten in ruim 60 kleuren en met 12 verschillende soorten stof in meer dan 130 kleuren die allemaal op nagenoeg elke model verkrijgbaar zijn, zit er altijd het juiste materiaal en kleur voor u tussen. Proefzitten en persoonlijk advies? De interieur adviseurs bij een van onze vele verkooppunten staan u graag en vakkundig te woord!