top of page
Lederen werkplaats
Bolzano_detail.jpg

Leder

Er zijn veel verschillende soorten leer. Ieder met zijn eigen unieke uitstraling, andere eigenschappen en specifieke onderhoudstips.

Hieronder ziet u onze collectie leer en bijbehorende kleurenpallet. Welk leer kiest u voor uw eetkamerstoelen? Wilt u eerst meer info over de verschillende leersoorten en onderhoudstips?

Gedekverfd leder met matching stiknaad

TOLEDO | ONDERHOUD LCK

Dit Zuid-Amerikaanse runderleder wordt na het looien en schuren geverfd met dekkende pigmentstoffen. Hierdoor ziet het er uniform uit en zijn de meeste natuurlijke beschadigingen zoals littekens weggewerkt.

Toledo Mocca

Toledo Perle

Toledo Espresso

Toledo Avoiro

Toledo Zwart

Toledo Olive

Toledo Cherry

Toledo Antracite

Toledo Verde

Toledo Mastic

Toledo Caffe

Toledo Smog

Toledo Lever

Toledo Bordeaux

Toledo Red

Toledo Kobalt

Toledo Bianco

Toledo Petrol

Toledo Ferrari

Toledo Betulla

Semi Aniline leder met beige contrastnaad

Cordoba | ONDERHOUD LCK

Cordoba leder is speciaal ontwikkeld voor zitmeubelen en staat dichtbij de oorspronkelijke rundhuid, waardoor natuurlijke kenmerken van het leer zichtbaar blijven, zoals littekens, insectenbeten etc. Dit prachtige rundleder vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika en alleen de beste huiden worden geselecteerd. Door semianiline finish ontstaat het vintage effect en krijgt dit leder zijn rijke uitstraling en heerlijke softe grip.

Cordoba Petrol

Cordoba Moss

Cordoba Moro

Cordoba Forest

Cordoba Cognac

Cordoba antracite

Semi Aniline leder met matching stiknaad

Idaho leder staat zeer dichtbij de oorspronkelijke rundhuid met slechts een minimale afdekking. Dit betekent dat natuurlijke kenmerken zoals tiks, krassen, littekens, insectenbeten, groeistrepen, huidplooien, aders, brandmerken en dergelijke zichtbaar blijven en mogelijk geaccentueerd worden. Dit geeft Idaho leder zijn specifiek en levendige karakter.

Idaho Graphite

Idaho Brown

Idaho Forest

Idaho Antraciet

Idaho Cognac

Semi Aniline leder met matching contrastnaad

Een rijke ledersoort die met de jaren van gebruik een prachtig doorleefd karakter krijgt. De buffelhuiden worden gelooid, vatgeverfd, gecorrigeerd, gefinisht en ten slotte handmatig gepolijst. De open vezelstructuur maakt dat de opname van verfstoffen per huiddeel kan verschillen. Sommige delen zijn daardoor wat ruwer of lichter dan andere.

Kongo Taupe

Kongo Taupe

Kongo Petrol

Kongo Petrol

Kongo Forest

Kongo Forest

Kongo Scarlet

Kongo Scarlet

Kongo Brown

Kongo Brown

Kongo Antracite

Kongo Antracite

Semi Aniline leder met beige stiknaad

Stoer, deze ledersoort van exotische runderen. Want karakteristieke littekens, insectenbeten zijn nog goed zichtbaar. Door de open vezelstructuur kunnen het karakter en de kleur tijdens het productieproces een ander effect krijgen.

Rancho Zwart

Rancho Zwart

Rancho Steel

Rancho Steel

Rancho Olive

Rancho Olive

Rancho Moro

Rancho Moro

Rancho Cognac

Rancho Cognac

Rancho Brown

Rancho Brown

Semi Aniline leder met beige contrastnaad

Dit leder, gemaakt van de huiden van exotische waterbuffels, heeft een open vezelstructuur. Daardoor kunnen tijdens het productieproces kleurverschillen en nerfafwijkingen ontstaan. Dit en de finish met paraffine, olie en transparante verf geven deze ledersoort zijn kenmerkende karakter.

Sierra Walnut

Sierra Olive

Sierra Forest

Sierra Cognac

Sierra Antracite

Semi Aniline leder met matching stiknaad

Met dit Europese runderleder geeft u uw leefkeuken of eetkamer een natuurlijke look. Want bijvoorbeeld aders, insectenbeten en ook kleurnuances zijn nog goed te zien. Dit komt omdat het leder niet wordt geschuurd voordat het wordt afgewerkt met was, olie en transparante verf.

Cloudy Brown

Cloudy Brown

Semi Aniline leder met matching contrastnaad

pamplona | ONDERHOUD LCK

Met Pamplona leder haalt u écht iets bijzonders in huis! Pamplona is speciaal omdat de huiden, waarvan dit typische vintage leder gemaakt wordt, hun oorsprong vinden in Zuid-America en dan voornamelijk Brazilië. Het leven van het dier is nog meer zichtbaar dan ooit. Denk aan brandmerken, hoornstoten, insectenbeten, krassen van struiken, eeltplekken en andere littekens. Kortom leder met een verhaal dat begint ergens op de Braziliaanse hoogvlaktes en nu een vervolg krijgt in uw interieur.

Pamplona Steel

Pamplona Steel

Pamplona Black

Pamplona Black

Pamplona Savannah

Pamplona Savannah

Pamplona Antracite

Pamplona Antracite

Pamplona Light Grey

Pamplona Light Grey

Pamplona Lever

Pamplona Lever

Pamplona Forest

Pamplona Forest

Pamplona Dark Brown

Pamplona Dark Brown

Semi Aniline leder met matching stiknaad

BARCA | ONDERHOUD LCK

Barca leer onderscheid zich door zijn warme, natuurlijke en egale kleurenpalet en vriendelijke touch. Het is een leersoort welke een speciale behandeling heeft gehad welke zorgt voor een goede slijtlaag. Door een speciale behandeling wordt het leer extra soepel en krijgt het de uitstraling die bij leer hoort. Natuurlijke kenmerken blijven zichtbaar en voelbaar, al hebben we bij Nouvion wel geselecteerd. Enkele insectenbeten, littekens en andere onvolkomenheden zijn onderdeel van de charme van deze prachtige leersoort. Barca leer is een allemansvriend met de mooiste selectie aan kleuren, passend in diverse interieurs.

Barca Green

Barca Taupe

Barca Kiwi

Barca Dark Brown

Barca Cognac

Barca Antracite

Gedekverfd leder met matching stiknaad

Veneto | ONDERHOUD LCK

Dit leder heeft een warme uitstraling met daarbij een zeer vriendelijke grip. Door de speciale bewerkingen in het productieproces ontstaat er een uniek product. Natuurlijke kenmerken blijven tot zekere hoogte zichtbaar en geven deze ledersoort zijn kenmerkende karakter.

Veneto Taupe

Veneto Olive

Veneto Mustard

Veneto Grey

Veneto Cream

Veneto Advocado

ledersoorten & onderhoud

ONDERHOUD LEER
Lennox_6739_21_Nouvion Gruppe 2.jpg

Zo blijft uw lederen meubel mooi!

Met een meubel van Nouvion haalt u kwaliteit in huis. Onze duurzame leersoorten maken dat u jarenlang van onze producten geniet. U kunt ook zelf bijdragen aan de levensduur van uw meubelen. Wij raden u aan om uw meubelen niet in direct zonlicht en niet te dicht of te lang in de buurt van warmtebronnen te plaatsen. Daardoor kan zelfs de beste kwaliteit leer verkleuren. Ook vloeistoffen en scherpe voorwerpen kunnen het leer beschadigen. Als er water of andere vloeistoffen op het leer worden gemorst of gemorst, moet u de vloeistof zo snel mogelijk opruimen. Wrijf niet over de gemorste vloeistof, want dan drukt u deze in het leer! En je krijgt vlekken. 

Heeft u een specifieke vlek of andere onderhoudsvragen? Op de website van LCK Nederland vind u alle onderhoudstips over leer. De juiste link voor onderhouds tips per leersoort vindt u ook bij onze leersoorten.

bottom of page